CG Live

Vaš pogled na grad

TUŽILAŠTVO ISPITUJE REGULARNOST MEČA BJELOPOLJSKOG I PLJEVALJSKOG TREĆELIGAŠA

Pljevaljsko Osnovno tužilaštvo provjerava navode iz prijave o sumnjama u namještanje utakmice između fudbalskih klubova Pljevlja i Borac.
Naime, utakmica Treće crnogorske fudbalske lige između kluba Pljevlja i bjelopoljskog Borca završena je rezultatom 0:4, pri čemu su igrači domaćeg tima dali čak dva autogola.
U prijavi je iznijeta sumnja da je ova utakmica namještena kako bi pojedinci ostvarili finansijski dobitak na klađenju.
U pljevaljskom tužilaštvu su potvrdili da im je podnijeta krivična prijava, o kojoj će odlučivati u narednom periodu.
“Prijava je stigla preko pošte. Podnosilac prijave se nije potpisao, čak je napisao da se radi o anonimnoj prijavi”, kazao je tužilac Milivoje Tomčić.
Nezvanično “Dan” saznaje da se u prijavi traži saslušanje svih aktera sporne utakmice igrača pomenutih klubova i sudije Sanjina Hajdaragića iz Bijelog Polja, delegata Dragana Fatića, predsjednika Fudbalskog kluba Pljevlja Aleksandra Drobnjaka i trenera Pljevalja i Borca Milenka Čamdžića i Elsana Cindraka.
Anonimni podnosilac prijave se pozvao na član 244. Krivičnog zakona Crne Gore, kojim je za krivično djelo pokušaja ili namještanja utakmice predviđena kazna do tri godine zatvora.
Sporna utakmica je odigrana 15. juna ove godine na gradskom stadionu u Pljevljima, a počela je u 15 časova i 30 minuta.
Na utakmici su postignuta četiri gola, od kojih su dva sami sebi dali fudbaleri domaćeg kluba.
Prvo je jedan fudbaler Pljevalja zatresao sopstvenu mrežu, a potom su gostujući fudbalera dali još dva gola, te konačni rezultat ove utakmice postavio je u sedamdesetom minutu fudbaler Pljevalja koji je dao još jedan autogol.
Prema navodima iz prijave, sudija Sanjin Hajdaragić je odsvirao kraj utakmice pet minuta ranije nego što je predviđeno, kako bi se zaustavilo dalje davanje golova.
Pojedini Pljevljaci koji su gledali ovu utakmicu tvrde da su poslije četvrtog gola fudbaleri bjelopoljskog tima propuštali stopostotne prilike i izbjegavali da šutiraju na protivnički gol iz izglednih pozicija.