CG Live

Vaš pogled na grad

ABAZOVIĆ: 2023. ZVANIČNO NAJBOLJA EKONOMSKA GODINA OD STICANJA NEZAVISNOSTI

ABAZOVIĆ: 2023. ZVANIČNO NAJBOLJA EKONOMSKA GODINA OD STICANJA NEZAVISNOSTI

Juče je Ministarstvo finansija zvanično potvrdilo ono što smo par puta najavljivali, a to je da je 43. Vlada Crne Gore u prošloj godini ostarila najbolji ekonomski rezultat od sticanja nezavisnosti te da je godinu završila suficitom od 10 miliona eura, saopštio je predsjednik GP URA i bivši premijer Dritan Abazović.

Kako ističe, kao država smo zarađivali više nego što smo trošili.

  • Podsjetimo, bila je to godina u kojoj su rapidno povećane plate, penzije i socijalna davanja, a sa druge strane opadao je javni dug i finansirale su se sve obaveze na vrijeme iz sopstvenih prihoda. Takođe, bila je to i godina u kojoj smo imali rekordnu turističku sezonu i umnogome oborili rekord iz 2019. godine. Zvanični podaci o konačnom skoru u turizmu biće objavljeni uskoro. Vrijedi podsjetiti da smo se u prošloj godini kao Vlada zadužili svega 100 miliona eura i da od tog novca nije potrošen ni jedan jedini euro, već je sve ostalo u državnom trezoru- navodi Abazović.

Dodaje da je to ista ona godina za koju je sadašnji premijer Spajić tvrdio da ćemo da bankrotiramo, najavivši to prvo za mjesec jun (kad su bili izbori), pa za septembar i oktobar.

  • Napominjem da je država najveći deficit u 2023. ostvarila u mjesecu decembru, u iznosu od 146 miliona eura, nakon što je nova 44. Vlada stupila na dužnost. Eto, još jednom se pokazalo da istinu niko ne može da sakrije, pa ni najbolja propaganda. Čestitke i zahvalnost na rezultatu upućujem svim građanima, posebno bivšem ministru finansija Aleksandru Damjanoviću i cijelom našem timu. Nastavljamo da se takmičimo u dobru. Poredićemo rezultate i navijati da se visoko postavljena ljestvica prethodne Vlade i dalje pomijera na gore, na radost svih građana. Može Crna Gora!- zaključio je Abazović.

Izvor: Dan