CG Live

Vaš pogled na grad

Abazović: Stigao investitor iz Katara, nova radna mjesta u Tuzima, obećano - ispunjeno

Abazović: Stigao investitor iz Katara, nova radna mjesta u Tuzima, obećano – ispunjeno

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sastao se sa Džaber Al Mansourijem, investitorom iz Katara i jednim od lidera u proizvodnji šafrana na Bliskom Istoku, koji je na teritoriji Tuzi zakupio 400.000 kvadrata zemljišta s ciljem da pokrene poljoprivrednu proizvodnju u toj opštini.

Investitor iz Katara upoznao je predsjednika Vlade sa dinamičkim planom rada firme koja će se baviti proizvodnjom voća i povrća. Mansouri je istakao da će naredne dvije nedjelje biti postavljena 23 plastenika i da će zapošljavati 70 ljudi.

Predsjednik Vlade Abazović naglasio je da se raduje nastavku dolaska investitora koji Crnu Goru prepoznaju kao idealnu za ulaganja, ovog puta u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Premijer je naveo da je, pored države, pomenuta investicija važna i za lokalnu zajednicu koja ima priliku da zaposli više desetina građana.

On je izrazio uvjerenje da je ovo samo početak dalje saradnje između Vlade Crne Gore i katarskih partnera koji sve više prepoznaju našu državu, posebno naglasivši potencijal za ulaganje u sjever države.