CG Live

Vaš pogled na grad

Abazović sa Bilčikom

Abazović sa Bilčikom: U Briselu se osjeća pozitivna energija prema Crnoj Gori

Današnju posjetu evropskim institucijama u Briselu predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministrica evropskih poslova dr Jovana Marović započeli su sa sastankom sa kopredsjedavajućim POSP-a, Vladimirom Bilčikom.

Sastanku su prisustvovali i šef misije Crne Gore u EU, ambasador Petar Marković, šefica kabineta predsjednika Vlade Ana Rašović i savjetnik predsjednika Vlade Đorđe Radulović.

Predsjednik Vlade Abazović je istakao da se u Briselu osjeća pozitivna energija prema Crnoj Gori.

Uvjereni smo da će opipljivi rezultati koje ćemo postići u Crnoj Gori kada je u pitanju vladavina prava rezultirati brzim napretkom na putu integracija, naglasio je premijer Abazović.

Predsjednik Vlade je naveo da, u saradnji sa Skupštinom, želi otvoriti politički dijalog, ističući važnost zajedništva i širokog konsenzusa oko najvažnijih tema, napominjući da isto važi za region i regionalnu saradnju.

Kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju Evropske unije (EU) i Crne Gore, Vladimir Bilčik, naznačio je da EP želi puno pozitivnih vijesti iz regiona, a da je proevropska Vlada u Crnoj Gori prilog tome.

Kasnije danas predsjednik Vlade Abazović imaće izlaganje pred evroposlanicima članovima delegacije Evropskog parlamenta za Crnu Goru – Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridružuvanje