CG Live

Vaš pogled na grad

Crna Gora na najboljem putu da postane 28. članica EU

Mekalister Abazoviću: Crna Gora na najboljem putu da postane 28. članica EU

,,U prethodne tri nedjelje u našoj državi pokrenuto je više procesa u borbi protiv visoke korupcije i organizovanog kriminala nego u protekle dvije decenije”, saopšteno je nakon sastanka predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića sa predsjedavajućim AFET-a, Dejvidom Mekalisterom.

Predsjednik Vlade Abazović naglasio je Crna Gora kao odgovoran kandidat za članstvo u Uniji dosljedno prati vanjsku i bezbjednosnu politiku EU gdje se bez izuzetka pridružujemo stavovima i odlukama EU i dajemo doprinos mirovnim misijama EU.

Regionalna saradnja, dobrosusjedski odnosi, uz evropske integracije i djelovanje u okviru NATO, su ključni prioriteti vanjske politike Crne Gore, istakao je premijer Abazović.

Predsjedavajući Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta, Dejvid Mekalister, istakao je da je Crna Gora na najboljem putu da postane 28. članica EU. ,,Crna Gora može biti uspješna priča i nada državama Zapadnog Balkana o evropskom proširenju. Moramo da podržimo države koje su na reformskom putu”, naglasio je Mekalister.