CG Live

Vaš pogled na grad

Odštampaj stranicu Pročitaj mi Uz podršku Austrije brže ka EU

Uz podršku Austrije brže ka EU

„Želimo da Crna Gora što prije postane punopravna članica Evropske unije, a iskustvo Austrije u tom pogledu nam je itekako dragocjeno, i uvjerena sam da će uz ekspertsku podršku austrijskih stručnjaka Crna Gora postati dio evropske porodice. Ovo Ministarstvo ima snažnu podršku Vlade, stoga imamo preduslov, ali i veliku obavezu, da dostignemo konkretne rezultate i neophodan napredak u oblasti ekologije”, poručila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović na sastanku sa ambasadorom Austrije, Karlom Milerom. 

Ministarka je istovremeno naglasila da je u oblasti prostornog planiranja neophodna potpuna reorganizacija, kako bismo sačuvali jedan od najvrjednijih resursa koje imamo. 

Amabsador Miler je naglasio da će se Austrija odazvati na svaki poziv za podršku i pomoć u ekspertskom i tehničkom smislu, posebno kada je u pitanju oblast zaštite životne sredine. Takođe, ambasador je izjavio da postoji i prostor za unapređenje saradnje kroz nove projekte koji bi uskoro mogli biti inicirani. 

Na sastanku je bilo riječi o „TRATOLOW” međunarodnom projektu koji se odnosi na klimatske promjene, a čiji je dio Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.