CG Live

Vaš pogled na grad

Stabilne javne finansije primarne u izazovnom periodu

Stabilne javne finansije primarne u izazovnom periodu

Sastanak ministra finansija sa šeficom Delegacije Evropske unije

Stabilnost javnih finansija jedan je od primarnih ciljeva, naročito u svijetlu globalnih izazova, ocijenjeno je na sastanku ministra finansija, mr Aleksandra Damjanovića i šefice Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Oane Kristine Pope.

Ministar Damjanović naglasio je da je jedan od prioriteta kvalitetnija saradnja sa EU, podsjećajući na uključenost Ministarstva finansija (MF) za većinu pregovaračkih poglavlja.

“Fokus je i da se unaprijede nadzor i kontrola upotrebe sredstava iz EU fondova”, naglasio je Damjanović.

Ministar je, navodeći prioritete rada, istakao i opredijeljenost za kontinuirano sprovođenje socio-ekonomskih reformi, kao i to da se u narednih mjesec sagleda stanje državnog duga te kreira dalja politika.

Popa je ocijenila da Ministarstvo finansija ima stratešku ulogu u vođenju ekonomskog dijaloga sa EU, dodavši da očekuje nastavak konstruktivnog dijaloga u sprovođenju ključnih reformi.

Ambasadorka Popa je zahvalila ministru na konstruktivnom razgovoru i izrazila spremnost da zajedničkim naporima i intenziviranom saradnjom doprinesu održivosti i stabilnosti javnih finansija.