CG Live

Vaš pogled na grad

AMINA ĆATOVIĆ PROGLAŠENA ZA ĐAKA GENERACIJE BJELOPOLJSKE GIMNAZIJE

Danas je u prostorijama JU Gimnazija “Miloje Dobrašinović”, upriličeno svečano uručivanje diploma “Luča”, a tim povodom integralno prenosimo obraćanja direktora ove vaspitno – obrazovne ustanove, mr Nebojše Rovčanina.
Poštovani prisutni, dobar vam dan i dobrodošli na događaj koji smo upriličili u čast ovogodišnjih dobitnika diplome „Luča“.
Naime, odličje koje danas dodjeljujemo predstavlja najveće, a samim tim i najznačajnije priznanje koje maturant može dobiti. To nije samo potvrda o izuzetnom uspjehu tokom školovanja, to je i svojevrsno svjedočanstvo o velikom požrtvovanju i samoodricanju u ni malo lakom procesu sticanja znanja. Svaki dobitnik diplome „Luča“ svjedoči da je svojim zalaganjem i upornim radom vrijednost obrazovanja stavio na prvo mjesto.
Dragi dobitnici diplome „Luča“, pripadate po mnogo čemu izuzetnoj generaciji učenika Gimnazije. Epitet izuztnosti zaslužili ste brojnim nagradama na državnim i internacionalnim takmičenjima iz oblasti prirodnih i humanističkih nauka. Trud koji ste uložili doveo je do toga da naša škola danas promoviše četrdeset sedam „lučonoša“ – šesnaest „Luča A“ i trideset jednu „Luču B“. Za vaš uspjeh svakako da su zaslužni kako vaši nastavnici tako i vaši roditelji. Bez te sinergije, bez spoja onoga što „dolazi iz kuće“ i „onoga što škola nudi“, siguran sam, i rezultat ne bi bio ovako blistav.
Prethodnih godina naša škola je praktikovala drugačije, glamuroznije obilježavanje događaja ovog tipa, međutim, zbog dobro znanih okolnosti ove godine smo skromno, ali sa istom radošću, organizovali susret sa vama za koje se nadam da ćete u budućnosti predstavljati perjanicau kako lokalne zajednice kojoj pripadate, tako i društva u cjelini. Neka sjaj vaše luče bude i sjaj naše svijetle budućnosti.
Zato vam, u svoje i u ime svih zaposlenih, želim uspješan nastavak školovanja i svaku sreću u daljem radu i životu.
Luča A 2019/2020
1 Bošković Stefan
2 Crnovršanin Damir
3 Crnovršanin Adis
4 Ćatović Amina
5 Gogić Aćim
6 Janketić Anđela
7 Krgović Miloš
8 Kurgaš Dino
9 Madžgalj Dragana
10 Matijačević Aleksa
11 PačarizAmina
12 Timotijević Miloš
13 Trubljanin Enisa
14 Veličković Ivana
15 Vuković Vladan
16 Zajmović Ajlan
Luča B 2019/2020
1 Arslanović Nejra
2 Barać Nikola
3 Bećirbašić Ilma
4 Beganović Elma
5 Beganović Ajla
6 Bošković Mila
7 Crnovršanin Lejla
8 Ćinćur Nemanja
9 Durović Amir
10 Grba Aleksandra
11 Gredić Hana
12 Hadžibegović Humejra
13 Idrizović Ikbala
14 Kapetanović Armin
15 Konatar Aleksa
16 Konatar Božica
17 Mehović Ermin
18 Mrdak Jovana
19 Nedović Andrijana
20 Pačariz Amra
21 Petrić Ljubica
22 Popović Anđela
23 Radović Ž Jovana
24 Ramović Berina
25 Rovčanin Jovana
26 Rudić Andrijana
27 Smolović Magdalena
28 Šećković Tamara
29 Terzić Matija
30 Vuković Jana
31 Zulović Minela