CG Live

Vaš pogled na grad

APELACIONI SUD POTVRDIO PRESUDU: KONATARU ČETRDESET GODINA ROBIJE

Aleksandar Konatar (37) iz Bijelog Polja i Marko Šoškić (26) iz Plava su nakon ponovnog suđenja pred Apelacionim sudom osuđeni na po 40 godina zatvora zbog razbojništva nad bračnim parom Dašić kada je starica Gordana preminula od zadobijenih povreda.

Trećeoptuženi Nikola Knežević (25) iz Plava osuđen je na dvije godine zatvora zbog neprijavljivanja počinilaca krivičnog djela.

Apelacioni sud je po nalogu Vrhovnog suda prilikom ponovnog odlučivanja u ovom predmetu preinačio prethodnu presudu u dijelu kvalifikacije krivičnog djela pa umjesto za teško ubistvo, Šoškić i Konatar su ovog puta osuđeni za razbojništvo, piše Pobjeda.

Presudom Apelacionog suda od 18. juna 2020. godine, odbijene su, kao neosnovane žalbe branilaca optuženih Aleksandra Konatara i Marka Šoškića.

“Povodom tih žalbi po službenoj dužnosti preinačena je presuda Višeg suda u Bijelom Polju 5. oktobra 2018. godine, na način što su optuženi Aleksandar Konatar i Marko Šoškić oglašeni krivim za krivično djelo razbojništvo iz člana 242 st. 5 u vezi st. 4 i 1 i čl. 23 st. 2 Krivičnog zakonika Crne Gore, pa su osuđeni i to: optuženi Aleksandar Konatar na kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 40 (četrdeset) godina, a optuženi Marko Šoškić na kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 40 (četrdeset) godina”, precizirano je iz Apelacionog suda.

Pobjeda podsjeća da je Apelacioni sud u februaru prošle godine potvrdio prvostepenu presudu koju je izrekao sudija bjelopoljskog Višeg suda Vukomir Bošković.