CG Live

Vaš pogled na grad

U Virpazaru pronađena parcela sa zasadom marihuane; uhapšena jedna osoba

Bijelo Polje:E.Ć. lišen slobode; sumnja se da su smrtno stradali i povrijeđeni imali namjeru da ga liše života

Brzom reakcijom i efikasnim operativnim radom službenika Centra bezbjednosti Bijelo Polje rasvijetljen je događaj od sinoć u kojem je u upotrebi vatrenog oružja jedno lice smrtno stradalo, dok su dva lica povrijeđena. Nakon konsultacija sa tužiocem, E.Ć. (32) iz Bijelog Polja je lišen slobode, zbog sumnje da je, na štetu Ž.P. i Lj.L, počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju kvalifikovano smrtnom posljedicom u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

E.Ć. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Dosadašnje policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su Ž.P. (47) iz Srbobrana, državljanin Republike Srbije, i Lj.L. (46) iz Zemuna, takođe državljanin Republike Srbije, ilegalno ušli u Crnu Goru i došli do mjesta koje pripada Opštini Bijelo Polje a gdje živi E.Ć. u namjeri da ga liše života.

Sinoć oko 23,30 časova, u blizini kuće E.Ć, došlo je do, naime, kako se sumnja, upotrebe vatrenog oružja između Ž.P. i Lj.L. sa jedne i E.Ć. sa druge strane u kojoj je E.Ć. lišio života Ž.P. i zadao povredu Lj.L. dok je E.Ć. takođe zadobio povredu.

Lj.L. je zadobio povredu – prostrelnu ranu u predjelu ramena i nalazi se na bolničkom liječenju, a prema informacijama koje posjedujemo nije životno ugrožen. Povredu – prostrelnu ranu nadlaktice zadobio je i E.Ć. i njemu je pružena medicinska pomoć nakon koje je priveden u CB Bijelo Polje.

Na licu mjesta je, podsjećamo, izvršen uviđaj. Izuzeti su tragovi koji će biti vještačeni u Forenzičkom centru. U neposednoj blizini tijela Ž.P. pronađen je i izuzet pištolj „Vzor“, cal. 7,65 mm sa prigušivačem.

(Izvor:Uprava policije CG)