CG Live

Vaš pogled na grad

BJELOPOLJKA U PLJEVLJIMA PROLAZI ŽIVOTNU DRAMU: SUPRUG I SVEKRVA PREMINULI, ONA I SVEKAR ZARAŽENI

Slučaj porodice iz Pljevalja, čiji su majka i sin preminuli istog dana od virusa korona, a ostali članovi porodice takođe inficirani, na najteži način upozorava kakva opasnost prijeti od epidemije, koja je do sada odnijela više od 100 života u Crnoj Gori.

Test je pokazao da je i snaha i supruga preminulih pozitivna na korona virus, kao i njen svekar koji se nalazi na liječenju u pljevaljskoj Bolnici i njegovo zdravstveno stanje za sada je stabilno.

Prema tvrdnjama iz porodice, inficirana je i kćerka, sestra preminulih, koja se liječi u bolnici u Beogradu.

Te informacije potvrdila je supruga preminulog, koja je iz Bijelog Polja, koja se sa troje male djece, od kojih je jedno jednogodišnja beba, nalazi zajedno sa njima u kućnoj izolaciji. Kako tvrdi, ima blaže simptome bolesti. Ona je u šoku zbog svega što se dešava u njihovoj porodici, ali za Dan kaže da su djeca sada najbitnija.

“Moram da se pomirim sa onim što se desilo i da se sada borim sa svim tim nevoljama, zbog djece. Djeca su mi sada najbitnija. Dobro je što su djevojčice otporne na virus i što su zdrave. Što se tiče mog zdravstvenog stanja nadam se, upravo zbog djece, da će sve biti dobro. Za sada mi rodbina pomaže, sve ono što mi je potrebno oni mi donesu na kapiju, jer ja ne smijem da izlazim van dvorišta”, ispričala je ona.

Prema tvrdnjama porodice, prve simptome bolesti kod članova ove porodice, pojavili su se nekoliko dana nakon proslave rođendana i krštenja jednog djeteta.

Epidemiološka služba Doma zdravlja Pljevlja nije testirala i izolovala troje djece od majke koja je zaražena.