CG Live

Vaš pogled na grad

DANAS NIJESU REGISTROVANI SLUČAJEVI OBOLIJEVANJA OD KORONE U BIJELOM POLJU

Institut za javno zdravlje (IJZ) registrovao je još 59 slučajeva obolijevanja od koronavirusa. Kako je saopšteno, najviše oboljelih je iz Podgorice (30). Među pozitivnima bio je i uzorak osobe koja je tokom jučerašnjeg dana preminula i kod koje se sumnjalo da je smrtni ishod nastao kao posljedica novog koronavirusa. Takođe, prijavljena je smrt još jedne osobe koja je liječena u Opštoj bolnici Berane.
Potvrđeni su i novi slučajevi u Beranama (5), Budvi (4), Nikšiću (4), Cetinju (3), Pljevljima (3), Tivtu (3), Ulcinju (3), Herceg Novom (2), Gusinju i Danilovgradu po jedan.
“Laboratorije Instituta za javno zdravlje su u poslednja 24 časa završile PCR analizu 565 uzorka na novi koronavirus, među kojima je 59 rezultata bilo pozitivno. Među pozitivnima bio je i uzorak osobe koja je tokom jučerašnjeg dana preminula i kod koje se sumnjalo da je smrtni ishod nastao kao posljedica novog koronavirusa. Takođe, prijavljena je smrt još jedne osobe koja je liječena u OB Berane. Preminule osobe su iz Gusinja i Rožaja. Ukupan broj potvrđenih smrti od početka juna mjeseca od Kovid-19 iznosi 10”, navode iz IJZ.
Od početka juna ukupan broj registrovanih slučajeva je 695, sa deset smrtnih ishoda.
Broj trenutno aktivnih slučajeva je 680.