CG Live

Vaš pogled na grad

DR BULATOVIĆ: U BERANSKU BOLNICU ZA MJESEC DANA UPUĆENA 44 PACIJENTA IZ BIJELOG POLJA

Direktorica Opšte bolnice u Bijelom Polju Biserka Bulatović kazala je da su na Infektovnom odjeljenju te zdravstvene ustanove smještena tri pacijenta sa sumnjom na infekciju Kovid, a čiji se rezultati PCR testiranja očekuju.

Bulatović je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) podsjetila da je u Bijelom Polju trenutno 129 oboljelih od novog virusa korona, dok ih je deset, nažalost, do sada preminulo. Oporavilo se, kaže ona, 179 pacijenata.

“Na Odjeljenju za infektivne bolesti smještena su tri pacijenta sa sumnjom na Kovid i sa blažom kliničkom slikom, koji čekaju rezultate PCR testa”, kazala je Bulatović.

Navodi da su od 10. jula do do 10. avgusta u Opštu bolnicu Berane, koja je regionalni Kovid centar za sjever, upućena 44 pacijenta, dok je jedna oboljela hospitlizovana u KCCG.

“Naša bolnica spada u kategoriju čistih bolnica, u koju se upućuju svi pacijenti sa sjevera koji zahtijevaju pregled i hospitalizaciju. Raspolažemo sa dovoljnim brojem kreveta, samo ih na Infektivnom imamo 14. Smatramo da je to dovoljno, jer se testovi ne čekaju duže od 24 sata”, rekla je Bulatović.

Dr Biserka Bulatović, direktorica Opšte bolnice BP

DR BULATOVIĆ: U BERANSKU BOLNICU ZA MJESEC DANA UPUĆENA 44 PACIJENTA IZ BIJELOG POLJADirektorica Opšte bolnice u Bijelom Polju Biserka Bulatović kazala je da su na Infektovnom odjeljenju te zdravstvene ustanove smještena tri pacijenta sa sumnjom na infekciju Kovid, a čiji se rezultati PCR testiranja očekuju.Bulatović je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) podsjetila da je u Bijelom Polju trenutno 129 oboljelih od novog virusa korona, dok ih je deset, nažalost, do sada preminulo. Oporavilo se, kaže ona, 179 pacijenata."Na Odjeljenju za infektivne bolesti smještena su tri pacijenta sa sumnjom na Kovid i sa blažom kliničkom slikom, koji čekaju rezultate PCR testa", kazala je Bulatović.Navodi da su od 10. jula do do 10. avgusta u Opštu bolnicu Berane, koja je regionalni Kovid centar za sjever, upućena 44 pacijenta, dok je jedna oboljela hospitlizovana u KCCG."Naša bolnica spada u kategoriju čistih bolnica, u koju se upućuju svi pacijenti sa sjevera koji zahtijevaju pregled i hospitalizaciju. Raspolažemo sa dovoljnim brojem kreveta, samo ih na Infektivnom imamo 14. Smatramo da je to dovoljno, jer se testovi ne čekaju duže od 24 sata", rekla je Bulatović.

Gepostet von Vijesti iz Bijelog Polja am Dienstag, 11. August 2020