CG Live

Vaš pogled na grad

ISTRAŽUJEMO: ZAHVALJUJUĆI ADEKVATNOJ REAKCIJI UPRAVE BJELOPOLJSKI ZATVOR JEDINI U REGIONU BEZ KORONE

Zatvor u Bijelom Polju, koji funkcioniše u okviru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) jedina je ustanova te vrste u regionu u kojoj nema korona virusa.

Razlozi takve situacije prije svega leže u disciplini po kojoj je bjelopoljski zatvor poslednjih nekoliko godina prepoznat, kao i strogoj primjeni mjera NKT, pa je rizik za pojavu korone među zatvorenicima sveden na najmanju moguću mjeru.

Kako saznaju Vijesti iz Bijelog Polja u tom smislu se pri ulazu u ustanovu sprovode brojne preventivne radnje, pa bilo ko sa najmanjom sumnjom na simptome ovog virusa ne može prekoračiti zatvorsku kapiju.

Istražujući trenutnu situaciju iza najvisočijih zidova u Bijelom Polju, naša redakcija je došla do informacija da među zaposlenima (pa i visoko pozicioniranim rukovodiocima u ustanovi) ima pozitivnih na korona virus, ali da isti nijesu imali kontakt sa kolegama i zatvorenicima, te da će se radnim obavezama vratiti tek nakon dvostrukog negativnog testa.

Ovakvim načinom rada uprava bjelopoljskog Zatvora pokazuje društvenu odgovornost i služi kao pravi primjer kako se u teškim vremenima i specifičnim uslovima rada na adekvatan način vodi računa
o zdravlju ljudi.