CG Live

Vaš pogled na grad

i u zakonskom roku privedeni postupajućim tužiocima na dalju nadležnost.

Krivična prijava protiv odgovornog lica privrednog subjekta zbog izazivanja opšte opasnosti u Pljevljima

Policijski službenik Novica Tomašević je 8. marta oko 15.45 časova obavijestio Dežurnu službu Centra bezbjednosti Pljevlja da je u ulici Narodne Revolucije, u iskopani kanal koji se napunio vodom, pored objekta u izgradnji, upalo sedmogodišnje maloljetno lice koje je izvadio iz vode i odvezao svojim privatnim vozilom do kuće gdje stanuje.

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pljevaljska policija je Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijela krivičnu prijavu protiv N.V. (43) iz Pljevalja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da N.V. u svojstvu ovlašćenog lica – izvršnog direktora „VING“ d.o.o. iz Pljevalja nije postupao po propisima ili tehničkim pravilima o mjerama prilikom obezbjeđenja gradilišta, te je na taj način izazvao opasnost po život pomenute maloljetne osobe.

Ovaj privredni subjekat je izvođač radova na pomenutom stambeno-poslovnom objektu u izgradnji, koji je postupao suprotno odredbama Zakona o planiranju i izgradnji objekata jer nije gradilište obezbjedio i zatvorio postavljanjem neprozirne zaštitne ograde, imajući u vidu da je radove izvodio duže od 30 dana.