CG Live

Vaš pogled na grad

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I RURALNOG RAZVOJA DONIRALO CRVENOM KRSTU 2.520 LITARA JOGURTA

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja doniralo je Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bijelo Polje 2.520 litara jogurta u drugoj tranši za socijalno ugrožene građane Bijelog Polja.
U ime Opštisnke organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje, Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, zahvalio se sekretar Zoran Rudić koji je istakao da će ova donacija biti upotrijebljena da se pored socijalno ugroženih sugrađana pomognu i predškolska ustanova “Dušo Basekić”, Udruženje slijepih i slabovidih lica, Udruženje gluvih i nagluvih, sa kojima naša organizacija ima odličnu saradnju.
On je kazao da će se dio ove vrijedne pomoći uputiti i korisnicima programa “Pomoć u kući” koji sprovode sa Centrom za socijalni rad Bijelo Polje i Ministarstvom rada i socijalnog staranja.
Rudić je dodao da je ovo samo još jedan pokazatelj brige Vlade Crne Gore, lokalne samouprave, Crvenog krsta Crne Gore, o svim građanima naše Crne Gore.
“Opštinski Crveni krst i u narednom periodu će nastaviti da uz pomoć donatora, partnera a prije svega države vodi brigu o svim građanima našeg grada kojima je potreban neki vid pomoći iz oblasti djelovanja naše organizacije.
Podsjećamo da je posredstvom Mljekare “Nika” iz Nikšića, Ministarstvo poljoprivrede i prošle nedjelje uputilo pomoć u vidu jogurta u iznosu od oko 2.000,00 eura tj 2.526 litara, sto sa ovom donacijom iznosi ukupno 5.046 litara jogurta ili blizu 4.000,00 eura. Zahvaljujemo se Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, a ostale pozivamo da slijede ovaj primjer kako bi zajednički pomogli sve sugrađane u stanju socijalne potrebe”, kazali su iz CKBP.