CG Live

Vaš pogled na grad

OBDUKCIONI NALAZ NIJE USTANOVIO UZROK SMRTI NOVOROĐENČETA

U Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju stigao je obdukcioni nalaz mrtvog novorođenčeta koje je 17. jula nađeno u najlonskoj kesi u kontejneru u centru Bijelog Polja, a takvu informaciju potvrdio je portparol u Višem državnom tužilaštvu tužilac Hasan Lukač, pišu Dnevne novine.

“U obdukcionom nalazu nije se mogao ustanoviti uzrok smrti, jer je leš bio u fazi raspadanja. Zna se da se radi o ženskom novorođenčetu starom devet mjeseci, te da je bilo 4-5 dana u fazi raspadanja”, kazao je tužilac Lukač.

Naveo je da očekuju da stignu rezultati drugih dokaza izuzetih sa lica mjesta kao i DNK analiza.

“U svakom slučaju permanentno se radi na identifikaciji nesavjesne osobe koja je novorođenče bacila u kontejner”, kazao je tužilac.

Kako je ranije saopštio sagovornik blizak istrazi, kontaktirani su lokalni i domovi zdravlja i bolnice okolnih gradova, kako bi se identifikovala majka ženskog novorođenčeta.

“Izuzeti su raspoloživi materijalni dokazi sa lica mjesta, uzet je uzorak DNK, izuzet je video nadzor sa kamera okolnih objekata, preko kojeg će istraga takođe pokušati da utvrdi ko je novorođenče bacio u kontejner. Problem je što neki od video – zapisa sa okolnih nadzornih kamera dosežu do prvog kontejnera, a mrtva beba je nađena u trećem. Ali, bićemo uporni da otkrijemo koja se osoba kretala u kritično vrijeme u blizini kontejnera”, kazao je ranije sagovornik Dnevnih novina.

Kako piše ovaj list žitelji grada pod Obrovom i dalje sa nestrpljenjem očekuju da istražni organi identifikuju nesavjesnu osobu koja je novorođenče bacila u kontejner i privedu je pravdi.