CG Live

Vaš pogled na grad

Održana konstitutivna sjednica Koordinacionog tima za zaštitu i spašavanje

Koordinacioni tim za zaštitu i spašavanje održao je danas, 09. marta 2022. godine konstitutivnu sjednicu kojom je predsjedavala ministarka odbrane Olivera Injac.

Koordinacioni tim, u susret predstojećoj požarnoj sezoni, razmotrio je informacije dostavljene od strane Ministarstva unutrašnjih poslova i to Informaciju o potrebi unapređenja stanja Avio-helikopterskoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova i Informaciju o potrebi nabavke srednjeg višenamjenskog helikoptera.

Tokom diskusije zaključeno je da je stanje u prevenciji i zaštiti od požara i drugih katastrofa, sa tehničkog aspekta, vrlo slabo te da je neophodno isto unaprijediti. U ovom smislu biće upućena informacija na usvajanje Vladi kako bi se zaštitili životi ljudi i materijalne stvari u susret ljetnjoj požarnoj sezoni.

Savjetnik predsjednika Vlade, prof. dr Vojo Laković naglasio je važnost sistemskog rješavanja ovog problema, te istakao neophodnost poštovanja i realizacije preporuka Državne revizorske institucije u smislu vršenja kontrolne revizije uspjeha na temu „Uspješnost sprovođenja politike zaštite životne sredine u Crnoj Gori – zaštita od šumskih požara“.