CG Live

Vaš pogled na grad

OPŠTINA PLJEVLJA U 2022.GODINI DODJELJUJE 14 SPORTSKIH NAKNADA

Sportisti i sportistkinje koji su stekli status reprezentativaca Crne Gore, a članovi su sportskih organizacija registrovanih na teritoriji opštine Pljevlja, imaju pravo da ostvare sportsku naknadu koju Opština Pljevlja dodjeljuje u trajanju od 12 mjeseci.

Javni konkurs za dodjelu 14 sportskih stipendija u 2022. godini, raspisan je 1. marta, i to za pet pionirskih, tri kadetske, tri juniorske i tri seniorske naknade i odnosi se na sportiste i sportistkinje u ekipnim i pojedinačnim sportovima.

Sportska naknada iznosi 90 eura u seniorskoj konkurenciji, 54 eura u juniorskoj konkurenciji, 36 eura u kadetskoj, a u pionirskoj konkurenciji 27 eura.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a detalje o uslovima i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na Zvaničnoj stranici Opštine Pljevlja:

https://pljevlja.me/javni-konkurs-za-dodjelu-sportskih-naknada-u-2022-godini/ .

Iznosi sportskih naknada, koje Opština Pljevlja dodjeljuje već pet godina, značajno su uvećani 2020. godine, sa 45 eura na 90 eura u seniorskoj konkurenciji, sa 36 na 54 eura u juniorskoj konkurenciji, 31,5 na 36 eura u kadetskoj konkurenciji i u pionirskoj konkurenciji sa 22,5 na 27 eura.

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja