CG Live

Vaš pogled na grad

Uručena priznanja najboljim sportistima, sportskim radnicima, sportskim organizacijama u opštini Rožaje

Shodno obrazloženom prijedlogu opštinske Komisije za sufinansiranje sporta Armisa Kuč proglašena je za najbolju sportistkinju godine. Priznanje za mladu perspektivnu sportistkinju godine pripalo je Ajši Kalač. Košarkaški klub Ibar je sportska ekipa godine a Omer Nurković i Mersad Muković su dobili priznanja za najbolje trenere u 2021. godini

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović uputio je srdačne čestitke dobitnicima sportskih priznanja, koji su, kako je naglasio, uprkos svim izazovima uspjeli da u minuloj godini ostvare izvanredne rezultate

“Rožaje je grad sporta. Lokalna samouprava će i u narednom periodu aktivno doprinosti popularizaciji sportskih aktivnosti među omladinom, jer, uprkos brojnim ograničenjima, ljudi iz naše opštine postižu uspjehe svjetskog ranga. Sportisti su naši najbolji ambasadori. Uvjeren sam da će aktuelna godina biti još uspješnija i da će sportski talenat naše omladine biti izražen u punom kapacitetu”, kazao je predsjednik Husović i napomenuo da je lokalna samouprava uspjela da ispuni sve finansijske obaveze prema sportskim kolektivima te da su odnedavno značajno uvećana budžetska sredstva za sport.

Dobitnici priznanja su izrazili zadovoljstvo što je Opština Rožaje prepoznala njihovo sportsko pregalaštvo i kazali da je neizmjerna čast kada potvrde za ostvareni uspjeh dolaze iz rodnog grada.“Ponosna sam što sam dobila priznanje mlade perspektivne sportistkinje Rožaja. Drago mi je sto su moj rezultat prepoznali moji sugrađani i što Opština vrednuje naša postignuća. Hvala svima koji su bili uz mene od početka bili uz mene i koji su doprinijeli ostvarenju mojih snova i ciljeva”, izjavila je Ajša Kalač, jedna od dobitnica godišnjih sportskih priznanja.

Reprezentativka Armisa Kuč nedavno je potpisala ugovor sa fudbalskim klubom Zenit iz Rusije. Prethodno je bila članica najjačih evropskih ženskih fudbalskh klubova. Armisa je proglašena i za najbolju igračicu Crne Gore u 2021. godini u anketi Fudbalskog saveza Crne Gore i prva je fudbalerka kojoj je pripalo to priznanje.

Košarkaški klub Ibar u kontiniuitetu ostvaruje zapažene rezultate, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj košarkaškoj sceni. Godine 2011. osvojio je titulu u drugoj crnogorskoj ligi. U toku minule godine od košarkaša Ibra poraženi su i najveći klubovi u državi kao što su Mornar, Sutjeska i Lovćen. KK Ibar se takmiči u prvoj ligi Crne Gore i četvrti put uzastopno i na međunarodnoj sceni kao član elitne “Balkanske lige”.

Sedamnaestogodišnja Ajša Kalač čuva mrežu ženskog fudbalskog kluba “Danilovgrad”. Sportski rezultati koje je ostvarila u tom klubu kvalifikovali su je i za reprezentativni nivo pa je Ajša pozvana da brani boje državnog tima kao prva golmanka omladinske reprezentacije Crne Gore. Za Ajšin angažman iskazuju interesovanje i fudbalski klubovi iz najrazvijenijih država Evrope.

Omer Nurković i Mersad Muković su prema prijedlogu Komisije najbolje ocijenjeni treneri u 2021. godini. Nurković i Muković su, u svojim sportskim disciplinama, uspjeli da iznjedre i državne reprezentativce. Zahvaljujući predanom sportskom pregnuću uživaju poštovanje na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj sportskoj sceni.