CG Live

Vaš pogled na grad

OPŠTINSKI TIM ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE: NA JAVNIM MJESTIMA OKUPLJANJA DO 40 OSOBA, ZA PREKRŠIOCE VISOKE KAZNE

Okupljanje građana na otvorenim javnim mjestima ograničeno je do 40 osoba, a na zatvorenim do 20 osoba, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra i nošenje zaštitnih maski, podsjećaju iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Bijelo Polje.

Oni su povodom sve učestalijih javnih okupljanja na kojima se ne poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, podsjetili građane Bijelog Polja na mjere koje su i dalje na snazi.

“Zaštitne maske moraju nositi zaposleni i putnici u vozilima javnog prevoza (autobus, kombi, auto-taksi) i vozilima kojima se obavlja prevoz zaposlenih za sopstvene potrebe, kao i vozači i putnici u putničkom motornom vozilu (osim za članove zajedničkog porodičnog domaćinstva), uz primjenu i drugih mjera, u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje Crne Gore”, saopšteno je.

Osim toga, obavezno je korišćenje zaštitnih maski u zatvorenom i otvorenom prostoru, uključujući i djecu stariju od sedam godina. Ova obaveza ne odnosi se na objekte stanovanja.

“Bijelo Polje se nalazi na vrhu liste po broju zaraženih i da je u našoj opštini aktivno 140 slučajeva koji su pozitivni na virus COVID-19, zbog čega je još veća obaveza svakog pojednica da poštuje mjere NKT-a.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje podsjeća sve sugrađane da nepoštovanje mjera podrazumijeva krivičnu odgovornost”, zaključuje se u saopštenju.