CG Live

Vaš pogled na grad

Otkriveni pljačkaši 100.000 eura!!

Policija u Bijelom Polju rasvijetlila tešku krađu počinjenu prije dvije i po godine kojom prilikom je otuđeno 100.000 eura, prenosi Antena M.

“Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bijelo Polje su lišili slobode D.S. (26) iz Bijelog Polja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa počinjana na naročito drzak način. Intenzivno se traga za R.M. (27) iz Bijelog Polja koji je trenutno nedostupan nadležnim organima a za kojeg se sumnja da je bio saučesnik u vršenju ovog krivičnog djela”, navedeno je u saopćenju policije.

Kako je navedeno u saopćenju, službenici CB Bijelo Polje su, nakon višemjesečnih operativnih mjera i radnji, uhapsili D.S. koji je kako se sumnja sa R.M. počinio krivično djelo teška krađa na naročito drzak način na štetu M.P. (75) iz Bijelog Polja.

“Oni su kako se sumnja, 26. avgusta 2016. godine, sa ramena oštećenog M.P, koji se kretao ispred jedne zgrade, otrgli i otuđili kožnu torbu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 100.000 eura”, navedeno je u saopštenju.

Portal Antena