CG Live

Vaš pogled na grad

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Smolović: Dijelimo bol sa porodicama iz Ukrajine, spremni da pomognemo

Autobus sa 36 Ukrajinaca, uglavnom žena i djece, stigao je u organizaciji Ukrajinske ambasade i Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore u Bijelo Polje.

Izbjeglicama je utočište pruženo u hotelu “Bijela rada”, a jutros su ih obišli predsjednik Petar Smolović sa sradnicima, kao i šef Delegacije UNHCR-a u Crnoj Gori Žan-Iv Bušardija.

Predsjednik Smolović je kazao da Bijelo Polje dijeli bol sa porodicama koje su zbog ratnih sukoba bile primorane da napuste svoju zemlju i obećao pomoć lokalne samouprave tokom boravka u našem gradu.

“U hotelu je smješteno 14 porodica i mi smo ih zajedno sa predstavnicima Crvenog krsta i Delegacije UNHCR-a jutros obišli, kako bi vidjeli šta im je sve potrebno. Saosjećamo sa nedaćama u kojima su se našli prethodnih dana, i spremni smo da pomognemo i u hrani, odjeći, zdravstvenoj zaštiti i drugim potrebama. Posebno ćemo se potruditi da obezbjedimo djeci sve što im treba, od odjeće do igračaka”, kazao je Smolović.

On je naglasio da će održati danas sastanak sa Bušardijeom kako bi dogovorili i operativno podjelu pomoći.

Zahvalio je vlasnicima i menadžmentu hotela što su ponudili pomoć Ministarstvu vanjskih poslova.

“Mi smo skromni sa hotelskim kapacitetima, ali smo pokazli i kao grad, a i kao država, da smo uvijek otvorenog srca i spremni da pomognemo ljudima u okruženju kojima je pomoć potrebna”, poručio je Smolović.