CG Live

Vaš pogled na grad

PREDSTAVLJAMO: EDIN SMAILOVIĆ, PJESNIK I BIBLIOTEKAR

Književni stvaralac i bibliotekar Edin Smailović, rođen je u Bijelom Polju, 1980. godine.
Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom gradu, a Filozofski fakultet – odsjek istorija završio u Sarajevu 2005. godine, te pohađao master studije bibliotekarstva u Ljubljani 2009. godine.
Radnu karijeru započeo je u Zavičajnom muzeju u Bijelom Polju 2007. godine, a nakon toga zaposlio se u Centru za kulturu, gdje obavlja poslove rukovodioca Narodne biblioteke.
Učestvovao je brojnim seminarima i skupovima iz oblasti bibliotekarstva.
Do sada je objavio dvije knjige: Zbirku poezije ,,Prolaznost ” i ,,Bjelopoljske muftije ”, a svoje pjesme i priče do sada je objavljivao u bjelopoljskim listovima ,,Mozaik ” i ,,Odzivi ” i časopisu ,,Koraci ” Narodne biblioteke ,,Vuk Karadžić ” Kragujevac.
Zastupljen je u knjizi ,,Buđenje Bihora ”, zbirci izabranih priča sa konkursa Zavičajne staze.
Učestvovao na književnim manifestacijama: Književni susreti ,,Hasan Kaimija ” u Zvorniku, na Plavskim književnim susretima, Festivalu zavičajne staze u Petnjici, Limskoj pjesničkoj regati u Prijepolju.
Do sada je imao samostalne promocije zbirke poezije ,,Prolaznost ” u Bijelom Polju, Podgorici i Sarajevu.
U pripremi su mi zbirka pripovjedaka ,,Omča ”’ kao i monografija ,,Islamska zajednica u Bijelom Polju 1912 -1945 ” i monografija muslimanskog kulturno – prosvjetnog društva ,,Gajret ” (1921 – 1945).