CG Live

Vaš pogled na grad

PREMINULA OSOBA IZ BIJELOG POLJA ZARAŽENA KORONA VIRUSOM

Na elektronskoj sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje zaključeno je da epidemiloška situacija u našoj opštini zabrinjavajuća i da postoji visok stepen opasnosi od širenja virusa COVID-19.
U Bijelom Polju je do danas registrovan 55 slučaj osoba pozitivnih na koronavirus, a prema podacima sanitarnog inspektora 175 osoba se nalaze u samoizolaciji i 73 osobe su pod zdravstvenim nadzorom.
Koliko je situacija zabrinjavajuća govori podatak da je juče jedna osoba koja je bila zaražena koronavirusom iz Bijelog Polja, preminula u beranskoj Opštoj bolnici.
“Da bi izbjegli neželjene posljedice, svi zajedno moramo pokazati odgovornost, ozbiljnost i disciplinu. Kako oni subjekti koji su nosioci aktivnosti u zaštiti od koronavirusa, tako i građani koji bez izuzetka moraju usvojiti obrazac ponašanja u ovoj epidemiološkoj situaciji. Zato je u borbi za zaštitu zdravlja stanovništva veoma važno da se poštuju preporuke Insituta za javno zdravlje, kao i mjere Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT). Samo na taj način, uz poštovanje mjera i odgovornošću svih nas, a koju smo pokazali na početku pandemije virusa COVID-19 možemo sačuvati zdravlje naših sugrađana”, poručuju iz Tima.
Opštinski tim za zaštitu i spašavanje još jednom apeluje na građane da ostanu u svojim domovima, da poštuju socijalnu distancu od minimum dva metra, da se pridržavaju rigoroznih mjera higijene i da nose zaštitne maske kako bi spriječili dalje širenje koronavirusa.