CG Live

Vaš pogled na grad

PRIJAVE PROTIV PET SUGRAĐANA ZBOG KRŠENJA MJERA NKT

Službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje podnijeli su juče krivičnu prijavu protiv pet osoba zatečenih u kršenju mjera o sprečavanju širenja koronavirusa, saopštio je za Radio Bijelo Polje rukovodilac Kriminalističke policije CB Bijelo Polje, Mustafa Međedović.

On je istakao da je bjelopoljska policija prilikom kontrole u jednom vozilu zatekla pet lica, iako je na snazi mjera zabrane prevoza u putničkom motornom vozilu više od dva odrasla lica u isto vrijeme.

„Osnovnom državnom tužiocu podnijeli smo krivičnu prijavu protiv pet lica zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti iz člana 287. Krivičnog zakonika Crne Gore“, naveo je Međedović.

Poručio je da će službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje i u narednom periodu samostalno, ali i u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama, nastaviti sa kontrolom poštovanja ove, ali i svih ostalih mjera koje je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo u cilju sprečavanja širenja virusa korona.