CG Live

Vaš pogled na grad

Programi za razvoj poljoprivrede i ruralnog i održivog razvoja u Bijelom Polju dobili podršku

Savjet za ekonomski razvoj Opštine Bijelo Polje na 16. sjednici razmatrao je Program mjera za podsticaj održivog i ruralnog razvoja za 2022. godinu i Program mjera za podsticaj razvoja poljoprivrede za 2022. godinu.

Nakon opsežne i iscrpne diskusije članova Savjeta i analize svih prednosti i izazova ovako predloženih akata za razvoj poljoprivrede i ruralnog i održivog razvoja u Bijelom Polju su usvojeni, sa preporukom da isti budu upućeni Skupštini opštine na usvajanje.

Preporuka Savjeta je da navedeni Programi trebaju biti bolje promovisani, sa posebnim akcentom na ruralna područija.

Zaključeno je da na predstojećim manifestacijama koje se održavaju u Bijelom Polju treba više promovisati bjelopoljske poljoprivredne proizvode kroz održavanje poljoprivrednog sajma, uz sagledavanje mogućnosti brendiranja određenih proizvoda.

Na sjednici je bilo riječi o trenutnoj ekonomskoj situaciji i poteškoćama koje su nastale usled poskupljenja osnovnih sirovina za proizvodnju.

Pored članova Savjeta, sjednici su prisustvovali Slobodan Jelić sekretar Sekretarijata za preduzetništvo i ekonomski razvoj i Jasmin Ćorović sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj.