CG Live

Vaš pogled na grad

RUKOMETAŠIMA JEDINSTVA PRIMARNI CILJ OPSTANAK U PRVOLIGAŠKOM DRUŠTVU

Glavni favorit za titulu crnogorskog šamliona u rukometu je Lovćen, najozbiljniji rival trebalo bi da budu Komovi, a svima drugima je primarni cilj opstanak.

Među njima je i Jedinstvo, koje je tokom ljeta ostalo bez nekoliko važnih igrača.

Zarija Lutovac, Đorđe Folić i Nemanja Đurašković će igrati za novajliju u eliti, Berane 1949, kapiten Bojan Varagić je otišao u Komove, a najbolji igrač Bjelopoljaca Danilo Joksimović se još oporavlja od teške povrede koljena.

Ostali igrači iz prošlosezonskog tima će i ubuduće nositi dres Jedinstva, a pripreme su počele 1. septembra.

Vodi ih, makar kao privremeni trener, Marko Stojanović, koji je naslijedio Radoja Lekića, novog šefa stručnog štaba Komova.

Uprava kluba, na čelu sa Željkom Rmandićem, planira da do početka prvenstva dovede nekoliko pojačanja, kako opstanak u elitnom rangu ne bi bio doveden u pitanje.

Dolazak novih igrača zavisi i od finansijske situacije u Bijelom Polju, jer je jasno da će kriza izazvana koronavirusom ostaviti velike posljedice na funkcionisanje klubova.

Baš zbog toga, kao i činjenice da nije bilo dovoljno igračica, Jedinstvo je odlučilo da ne prijavi ekipu za Drugu žensku ligu.

Dvije najtalentovanije igračice, Ema Kolić i Anđela Petrović, već su prešle u Budućnost, gdje će pokušati da se nametnu i iskažu potencijal.