CG Live

Vaš pogled na grad

Sastanak u cilju promocije mobilnosti, neformalne edukacije i dobre informisanosti mladih

Direktor Direktorata za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova i medjunarodnu saradnju, Goran Drobnjak, sastao se u srijedu sa generalnom direktoricom Agencije za mlade u Vladi Katalonije, Nuriom Ramon Perez i potpredsjednikom EYCA Asocijacije i direktorom odsjeka za Međunarodnu saradnju Agencije, Josep Pep Molinom.

Sastanku su prisustvovali i savjetnik za međunarodnu saradnju za sport i mlade, Krsto Vukadinović i direktor NVO “Centar za omladinsku edukaciju”, Jugoslav Radović.

Na sastanku je razgovarano o budućoj saradnji sa akcentom na jačanju mobilnosti mladih, njihovu neformalnu edukaciju i dobru informisanost. Kolege iz Španije su predstavile dosadašnje aktivnosti i iskustva u radu sa mladima i pružile ekspertsku podršku u budućim procesima na ovom polju u Crnoj Gori, koja će biti od velike vrijednosti našim stručnim timovima.

Posjeta Crnoj Gori potpredsjednika EYCA Asocijacije je još jedan od rezultata kvalitetnog i predanog rada projektnog tima Evropske omladinske kartice (EYCA) u našoj zemlji, a podrška Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Uprave za sport i mlade omogućiće kreiranje trogodišnjeg Strateškog programa razvoja koji će ovom društveno odgovorom programu pružiti neophodnu podršku za još kvalitetniji rad i rezultate.