CG Live

Vaš pogled na grad

TAPUŠKOVI BRKOVI PRKOSE SAVREMENIM MODNIM TRENDOVIMA

Brkovi kao modni detalj, koji godinama opstaje u Crnoj Gori simbol su istine, pravde, časti i poštenja, a da je tako svjedoči svojim životom i Zoran Tapušković iz Vraneškog sela Glibavac.

Popularni Tapuško, kako ga od milošte zovu tamošnji mještani, rodbina i prijatelji, vlasnik je najdužih brkova na sjeveru Crne Gore.

Ovaj ugledni domaćin i ljubitelj gusala za Vijesti iz Bijelog Polja priča da brkove nosi od rane mladosti, te da će tako biti dok je živ.

“Veliki sam zaljubljenik u brkove, nikada ih nijesam obrijao i ponosim se njima”, naglašava Tapušković, posebno ističući da brkove ne mogu nositi ljudi koji se koriste obmanama.

On kaže da su pravi Crnogorci uvijek nosili brkove i da on poštuje tradiciju svojih predaka.

“I naši vladari su bili sa brkovima, učestvovali u velikim bitkama i donijeli nam slobodu, pa ovaj ukras muškog lica moramo cijeniti i iz tog razloga”, podsjeća Tapuško, pozirajući našem fotoreporteru u crnogorskoj nošnji.

Zoran Tapušković poručuje da se brkovi nikada ne smiju obrukati i da “brkajlije” moraju dobro voditi računa kako se ponašaju, ali i oni kojih ih nemaju, treba da žive u skladu sa najvećim moralnim vrijednostima.

Photo by WProduction.