CG Live

Vaš pogled na grad

U BIJELOM POLJU ZABRANJENE SVADBE, SAUČEŠĆA I SVI JAVNI I PRIVATNI SKUPOVI

Povodom pogoršavanja epidemiološke situacije u Bijelom Polju, a na osnovu privremenih mjera NKT-a i instrukcijama Instituta za javno zdravlje Opštinski tim za zaštitu i spašavanje na elektronskoj sjednici održanoj dana 26.06.2020. godine donosi zaključak:

  1. Zabranjuje se izjavljivanje saučešća u svim gradskim i seoskim kapelama i gasulhanama na teritoriji opštine Bijelo Polje. U kapelama i galzuhanama mogu biti prisutni samo članovi uže porodice zabranjeno je prisustvo drugih lica. Sahrana u užem krugu porodice.
  2. Zabranjuje se organizovanje i proslava svadbi, javnih priredbi, sportskih, političkih, kulturno – umjetnički i privatnih skupova. Odlaže se organizovanje seminara i konferencija.
  3. Nalaže se pooštravanje mjera kontrole ulaska i prisustva u gradskoj tržnici „Bazar“ i to na način što će se obezbijediti: – 1 ulaz i 1 izlaz; – obavezna dezinfekcija ruku prilikom ulaska; – kupci i prodavci su obavezni nositi zaštitne maske; – shodno površini objekta ograničiti broj prisutnih lica; – držanje fizičke distance od 2m i poštovanje ostalih propisanih privremenih mjera NKT-a. Zadužuje se D.O.O “Komunalno Lim“ da sprovede navedene mjere.
  4. Nalaže se Službi zaštite i spašavanja da napravi Operativni plan dezinfekcije javnih površina uz prioritetno vršenje dezinfekcije sledećih površina: Gradski trg, Gradski park i Park pjesnika, ulica Slobode, krug Dom zdravlja, krug Opšte bolnice, krug Doma starih, krug Zatvora, površinu ispred Centra bezbjednosti Bijelo Polje. Zadužuje se Sekretarijat za stambeno komunalne poslove i saobraćaj da vrši nadzor nad realizacijom plana dezinfekcije javnih površina.
  5. Nalaže se Sekretarijatu za stambeno komunalne poslove i saobraćaj da pooštri primjenu higijensko – epidemioloških mjera u lamelama stambenih zgrada. Zaključci Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje stupaju na snagu danom objave na zvaničnoj stranici Opštine Bijelo Polje.