CG Live

Vaš pogled na grad

VODA KOD PODVOŽNJAKA DUGOGODIŠNJI PROBLEM MJEŠTANA NEDAKUSA

Prolaz za naselje Nedakuse, koji vodi ispod željezničke pruge Beograd – Bar, prethodnih dana bio je poplavljen i skoro da je njime bio onemoguć prolaz.

Nevolje je stvorila kiša pa se formiralo mini-jezero koje je za mnoge bilo nepremostiva prepreka. Putničkim vozilima se satima nije moglo proći, a pješaci su morali ići zaobilaznim putem. Jedino su prošli oni koji su imali ribolovačke čizme. Drugi su se morali vratiti i tražiti alternativna rješenja.

Predsjednik Mjesne zajednice Nedakuse Željko Raičević kaže za “Dan” da godinama imaju problem sa ovim prolazom, koji koristi veći broj mještana Nedakusa jer im skrajuće put prema gradu.

“Mnogi koriste ovaj prolaz koji im skraćuje put. Ipak, kiša nam stalno napravi problem. Začepile su se negdje cijevi i nema odvoda vode iz ovog prolaza dalje prema Limu. Uz pomoć lokalne uprave, odnosno sekretara Sekretarijata za puteve i saobraćaj Dejana Lukovića, i direktora JP Komunalno „Lim” Radenka Vujoševića na putu smo da za stalno riješimo ovaj problem. Već je iskopan jarak, sa druge strane podvožnjaka, prema naselju, kad sve bude gotovo planira se postavljanje cijevi veće propusne moći. Biće sve očišćeno i na taj način će se stvoriti uslovi za nesmetan saobraćaj u ovom dijelu našeg naselja”, kaže Raičević, dodajući da očekuje da se čitav posao završi do kraja sedmice i da se ubuduće nesmetano saobraća.