CG Live

Vaš pogled na grad

VODA ZA 600 DOMAĆINSTAVA I 3,5 KM NOVOG ASFALTA U PODGORIČKOM NASELJU KAKARICKA GORA

Gradonačelnik dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je Kakaricku goru, naselje koje je prvi put, nakon više decenija, priključeno na vodovodnu mrežu i koje je, u najvećem dijelu, dobilo adekvatnu putnu infrastrukturu.

“Veliko je zadovoljstvo danas biti na Kakarickoj gori i svjedočiti ukupnoj transformaciji ovog naselja, koje je do koju godinu unazad, patilo od brojnih infrastrukturnih problema, u najvećem dijelu zbog toga što je građeno na način na koji je građeno. Međutim, zahvaljući investicijama Glavnog grada i angažovanju naših privrednih društava, danas ovo naselje izgleda potpuno drugačije”, kazao je Vuković.

Gradsko preduzeće Putevi nedavno je realizovalo projekat unapređenja stanja putne infrastrukture u ovom naselju. Asfaltirano je preko tri i po kilometra lokalnih saobraćajnica i za te namjene je utrošeno 276.000 eura. Prethodno je gradsko preduzeće Vodovod i kanalizacija izgradilo novu vodovodnu mrežu. Riječ je o projektu vrijednom preko 600.000 eura.

“Zahvaljujući realizaciji tog projekta preko 600 domaćinstava je priključeno na vodovodnu mrežu, što će reći da danas, u poređenju sa periodom od prije koju godinu, nekih 3.000 ljudi više, samo u ovom dijelu Podgorice, ima vodu. Imajući to u vidu, kao i aktivnosti naših kolega iz preduzeća Komunalne usluge koji su ovdje odradile novu rasvjetu, ne preostaje mi ništa drugo nego da im zahvalim, da budem zadovoljan i srećan zbog ovih ljudi, jer smo njihov život u značajnoj mjeri promijenili nabolje”, zaključio je Vuković.

Mještani ovog naselja iskazali su veliku zahvalnost i zadovoljstvo zbog projekata koji su realizovani, imajući u vidu koliki je njihov značaj za sve stanovnike Kakaricke gore.

Izjava gradonačelnika dr Ivana Vukovića:

Izjava građana:

Kadrovi sa obilaska: