CG Live

Vaš pogled na grad

VUKOVI DESETKOVALI STADO OVACA DARKA KLJAJEVIĆA IZ BLIŠKOVA

U selu Bliškovo, oko 50 km udaljenom od Bijelog Polja, vukovi su zaklali šest ovaca, četiri teško povrijedili i rastjerali stado domaćina Darka Kljajevića.
Napad zvijeri dogodio se juče oko 16 časova, dok je stado od oko osamdesetak ovaca bilo na ispaši.
„Šest su zaklali, četiri ranili, jednu smo živu pronašli u šumi, sedam još tražimo“, naveo je Kljajević u izjavi za Kodex portal dodajući da se stado nalazilo na oko kilometar ipo udaljenosti od kuće.
Priča i da su četiri ranjene ovce u teškom stanju i da sumnja da će preživjeti. Četvoročlana porodica Kljajević živi od stočarastva, od prodaje ovaca što im je jedini prihod pored staračke naknade od 64 eura koju prima njegova majka.
Za ovo odmaćinstvo pričinjena šteta od više stotina eura je već veliki gubitak pored toga što još sedam grla i nisu pronašli.
Kljajević je kaže da je vuk zaštićen a da ne znaju na koji način da se odbrane od ove zvijeri.
„Ovo je za nas velika šteta i uništen višegodišnji trud. Ne znamo ko će da nas zaštiti od ove zvijeri. U proteklom periodu su samo u Vraneškoj dolini vukovi zaklali oko 25 ovaca“, kaže Kljajević ističući da vukovi napadaju usred bijela dana. Apeluje da neko povede računa o stočarima ovog kraja čija su stada pored vukova i na meti pasa lutalica.
„Neke nevladine organizacije su zaštitile zvijeri, neka se onda neko pobrine i za zaštitu naše egzistencije jer mi od ovoga živimo“, zaključuje Kljajević.