CG Live

Vaš pogled na grad

ZAPOSLENI DOMA ZA STARE VEĆ MJESEC DANA U KARANTINU

Zaposleni u JU Doma za stare “Bijelo Polje”, na čelu sa direktorom Dejanom Pavićevićem, već mjesec dana nalaze se u potpunom karantinu sa 170 korisnika Doma.

,,Na osnovu preporuka Instituta za javno zdravlje i resornog ministarstva, Krizni štab naše ustanove donio je niz odluka i mjera koje se odnose na zabranu posjeta, zabranu izlazaka van dvorišta Doma, obustavljanje grupnih aktivnosti, pojačanu dezinfekciju ali i potpuni karantin zaposlenih. Prvi talas virusa korona pokazao nam je da je to jedini način da zaštitimo korisnike”, rekao je direktor Doma Dejan Pavićević.

On je naglasio da se zaposleni strogo pridržavaju svih mjera, da se vrši pojačan nadzor korisnika sa hroničnim oboljenjima, a da se svima u karantinu po tri puta na dan mjeri temperatura i kontroliše zdravstveno stanje.

,,Svi naši korisnici osjećaju se dobro, niko nema simptome. Činimo sve što je u našoj moći da spriječimo ulazak virusa u ustanovu”, ističe Pavićević.

Zaposlenima teško pada odvojenost od svojih porodica ali su svi složni u tome da je u ovom momentu najvažnije sačuvati najstarije članove društva.

,,Bićemo u karantinu sve dok ne prođe opasnost od korona virusa zato što je to naša obaveza i dug prema starima”, zaključuje Pavićević.