CG Live

Vaš pogled na grad

ZAPOSLENI U BJELOPOLJSKOM DOMU ZA STARE VEĆ DVA MJESECA U KARANTINU

Zaposleni Doma za stare “Bijelo Polje”, na čelu sa direktorom Dejanom Pavićevićem, već dva mjeseca nalaze se u potpunom karantinu sa 170 korisnika Doma.

,,Sve odluke donesene na sastancima Kriznog štaba naše ustanove i dalje su na snazi. Donijeli smo ih na osnovu preporuka NKT-a, a odnose se na zabranu posjeta, zabranu izlazaka van dvorišta Doma, obustavljanje grupnih aktivnosti, pojačanu dezinfekciju ali i potpuni karantin zaposlenih. Prvi talas virusa korona pokazao nam je da je to jedini način da zaštitimo korisnike”, rekao je direktor Doma Dejan Pavićević.

On je naglasio da se zaposleni i dalje strogo pridržavaju svih mjera, da se vrši pojačan nadzor korisnika sa hroničnim oboljenjima, a da se svima u karantinu po tri puta na dan mjeri temperatura i kontroliše zdravstveno stanje.

,,Svi naši korisnici osjećaju se dobro, niko nema simptome. Činimo sve što je u našoj moći da spriječimo ulazak virusa u ustanovu”, ističe Pavićević.

Zaposlenima teško pada odvojenost od svojih porodica ali svi su složni u tome da je u ovom momentu najvažnije sačuvati najstarije članove društva.

,,Velikim uspjehom smatramo što do sada u našoj ustanovi nije zabilježen ni jedan slučaj pozitivan na koronu. Međutim, borba i dalje traje, ostaćemo u karantinu sve dok postoji opasnost”, zaključuje Pavićević.