CG Live

Vaš pogled na grad

ZBOG KRŠENJA MJERA POLICIJA PODNIJELA PET PRIJAVA PROTIV TRINAEST LICA

Od početka primjene novih privremenih mjera NKT-a službenici bjelopoljskog Centra bezbjednosti podnijeli su Osnovnom državnom tužiocu pet krivičnih prijava protiv 13 lica zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopštio je za Radio Bijelo Polje rukovodilac Kriminalističke policije CB Bijelo Polje, Mustafa Međedović.

On je istakao da su građani najviše kršli mjeru zabrane prevoza u putničkom motornom vozilu više od dva odrasla lica u isto vrijeme.

„Zbog kršenja ove mjere podnijete su čak četiri krivične prijave, a mi ćemo i u narednom periodu nastaviti kontrolu, tako da molimo građane da se ponašaju odgovorno i da poštuju ovu, kao i ostale mjere“, kazao je Međedović.

Rukovodilac Kriminalističke policije saopštio je i da službenici Centra bezbjednosti svakodnevno vrše i kontrolu poštovanja mjera propisane samoizolacije, kao i ostalih mjera koje su na snazi.

„Do sada smo u 14 kontrola obišli 264 lica koja se nalaze u samoizolaciji i konstatovali da se uglavnom ova mjera poštuje, osim u jednom slučaju kada lice nijesmo zatekli na mjestu prebivališta. Takođe, obavili smo i kontrolu 19 ugostiteljskih objekata i nijesmo zabilježili nijedno kršenje mjere zabrane rada. Kada je riječ o mjerama koje se odnose na nošenje zaštitne maske i poštovanje distance, moram istaći da su Bjelopoljci disciplinovani i odgovorni“, naglasio je Međedović, dodajući da je tome doprinijelo povećanje broja oboljelih, ali i sve strožije kazne koje su predviđene u slučaju nepridržavanja mjera zaštite od širenja virusa korona.

Međedović je poručio da će službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje i u narednom periodu samostalno, ali i u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama, nastaviti sa kontrolom poštovanja mjera NKT-a.