CG Live

Vaš pogled na grad

Abazović: Nećemo se povući ni milimetar, šverc cigareta klinički mrtav

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da zaplijenjene cigarete na crnom tržištu vrijede preko tri miliona eura. Poručio je da je šverc cigareta u Crnoj Gori klinički mrtav i da je ovo pokušaj da se nanese šteta Vladi. Kazao je da se neće povući ni milimetar u ovoj borbi.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović stigao je u Slobodnu zonu Luke Bar nakon što je obavljena još jedna zapljena milionski vrijednih švercovanih cigareta.

“Ovo je nastavak totalnog dezavuisanja i nanošenja velikih finansijskih problema onima koji se bave švercom cigareta. Šverc cigareta je klinički mrtav, ovo je pokušaj da se nanese šteta Vladi Crne Gore. Ovo je trka između dobra i zla, poštene i nepoštene Crne Gore. Ovo je dokaz da se nećemo povući ni milimetar”, kazao je on.

Riječ je oko 5.000 paketa i svi uslovi su stečeni da se sve može javno uništiti, kazao je direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević.

“Pozvaćemo ljude iz međunarodne zajednice da prisustvuju uništavanju cigareta. Protiv Vlade se vodi hibridni rat i sada nas pokušavaju da prikažu kao dio kriminalne grupe”, kazao je on.

Vlasnik cigareta je firma Atland šped, kazao je Milošević, dodajući da će partnerima i institucijama saopštiti imena.

Objasnio je da je roba stigla brodskim putem, a onda pokušana da se izveze u Srbiju, a potom su , kada im to nije pošlo za rukom, pokušali da ih “vrate na brod”, ali su one ostale u Luci.

Milošević je najavio akcije u narednom periodu.