CG Live

Vaš pogled na grad

Dragoslav Scekic

Šćekić: Obezbijeđena pravovremena i kvalitetna zdravstvena zaštita za raseljene iz Ukrajine

Crna Gora pokazala je veliku solidarnost i humanost otvarajući vrata i pružajući nesebičnu pomoć i podršku izbjeglicama iz Ukrajine, koji su usljed ratnih dešavanja našli utočište u našoj zemlji, ocijenjeno je na današnjem sastanku ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Ukrajine u Crnoj Gori Oleha Herasumenka.

“Ministarstvo zdravlja obezbijedilo je uslove da raseljeni građani Ukrajine dobiju pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i potrebne zdravstvene usluge, isto kao i stanovnici Crne Gore. Svi naši kapaciteti su im na raspolaganju, pratimo i rješavamo njihove zahtjeve i svakom momentu smo tu da im pružimo pomoć sada kada im je najpotrebija”, kazao je Šćekić.

On je izrazio žaljenje zbog situacije u Ukrajini i ratnim dešavanjima i istakao da je se nada i vjeruje da će agresija zaustaviti i stanje u zemlji stabilizovati, kako bi se prekinila stradanja i patnje tamošnjeg stanovništva i svi što prije vratili u svoje domove i počeli noramalan i miran život.

Herasumenko, u ime ukrajinskog naroda koji trenutno boravi u Crnoj Gori, ali i svih građana Ukrajine, uputio je riječi velike zahvalnosti Ministarstvu zdravlja i cjelokupnom zdravstvenom sistemu na spremnosti da pomognu.

“Izuzetno cijenimo podršku Crne Gore u za nas veoma teškom momentu. Vaša pomoć i prijateljstvo ostaće zauvjek upamćeni i sačuvani u našim srcima. Zahvaljujući vašoj srdačnosti i plemenitosti građani Ukrajine se u Crnoj Gori osjećaju sigurno i bezbjedno“, poručio je ukrajinski ambasador.