CG Live

Vaš pogled na grad

Bijelo Polje:Policija pronašla dva pištolja i municiju

Bjelopoljska policija juče je u nastavku akcije otkrivanja i suzbijanja nelegalnog držanja oružja i eksplozivnih materija, kod dvije osobe pronašla dva pištolja i municiju.

“Protiv jednog je nadležnom državnom tužiocu podnijeta krivična prijava dok je jedno lice lišeno slobode, zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  Naime, službenici CB Bijelo Polje su, 01.08.2018. godine oko 13,00 časova, nakon saznanja da jedno lice šenluči u mjestu Rakonje, na licu mjesta zatekli L.C. (69) iz Bijelog Polja, koji je, kako se sumnja, šenlučio na način što je pucao uvis iz vatrenog oružja. Policijski službenici su tom prilikom oduzeli pištolj marke ČZ VZOR kalibra 7,65 mm. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se protiv L.C. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, kazali su iz Uprave policije (UP).

Takođe, istog dana oko 23,45 časova, postupajući na osnovu operativnih informacija, službenici CB Bijelo Polje su kontrolisali pmv marke „Audi VI“ budvanskih registarskih oznaka kojim je upravljao Ž.K. (31) iz Bijelog Polja.

“Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „HS – 9“ kalibra 9 mm sa okvirom i 14 komada municije u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Bijelom Polju koji je naložio da se Ž.K. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio  krivično nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, rekli su iz UP.