CG Live

Vaš pogled na grad

BJELOPOLJAC RATKO TIMOTIJEVIĆ GOLIM RUKAMA UHVATIO DŽINOVSKOG ORLA

Neobičan „ulov” imao je Ratko Timotijević koji je golim rukama uhvatio džinovskog orla u neposrednoj blizini porodične kuće u selu Ljećevišta, na oko 700 metara nadmorske visine, iznas poznatog izletišta Kisjele vode.

Nakon nesvakidašnjeg podviga i susreta, Ratko je pustio orla da slobodno odleti u visine.

“Ima ovdje dosta orlova, ali se rijetko dešava da se tako nisko spuste i predstavljaju opasnost. Dok sam nešto radio na imanju, u blizini kuće čuo sam kako kokoška kokodače i bježi. Vidio sam orla s raširenim krilima kako se ustremio na nju. Ona je sklonište nekako uspjela da nađe u obližnjoj garaži, ali je orao ušao za njom. Kad sam to vidio, utrčao sam u garažu, ne misleći na eventualne posledice od napada orla u zatvorenom prostoru. Instiktivno sam razmišljao smao o tome kako da spasim kokošku”, priča Ratko.

Dodaje da je u trenutku kad je orao pritjerao kokošku u ćošak, golim rukama krenuo prema njemu.

“Nekako sam uspio da ga uhvatim prvo za vrat, a onda pribijem u svoje tijelo. Ta borba nije baš kratko trajala i nije bila laka. Borili smo se desetak minuta. Izgrebao mi je ruke kandžama koje su bile velike i oštre kao žilet. Ruke su mi bile krvave, ali sam uspio da spasim kokošku” priča Timotijević za “Dan”.

Kada je borba završena, Timotijević je izašao iz garaže i donio odluku da ne ubije orla.

“Raširio sam ruke i pustio ga da odleti u slobodu. On se ekspresno izgubio u nepoznatom pravcu. Pratio sam narednih dana, ali se više nije pojavljivao”, ispričao je on.