CG Live

Vaš pogled na grad

GRADONAČELNIK PODGORICE VUKOVIĆ URUČIO KLJUČEVE: STAMBENO PITANJE RIJEŠIO JOŠ 91 RADNIK NAŠIH PREDUZEĆA

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, uručio je danas ključeve od stanova zapošljenima u gradskim preduzećima koji su riješili ovo važno životno pitanje. Tom prilikom, gradonačelnik je istakao da je riječ o kontinuitetu realizacije projekata u oblasti stambene politike koji ima za cilj da kolegama pomogne da riješe ovo važno životno pitanje, te da ga to čini izuzetno zadovoljnim.

„Riječ je o projeku vrijednom 4,5 miliona eura, koji je Glavni grad direktno podržao sa 1.400.000 eura, a ostatak novca su obezbijedila naša privredna društva. Na taj način smo omogućili 91 kolegi da kupe stanove u ovom objektu po povoljnim uslovima. Cijena kvadrata je 600 eura, što je makar 50 odsto manje nego u okolnim objektima”, kazao je Vuković i podsjetio da je Glavni grad u prethodnom periodu, uz podršku privrednih društava “Vodovod i kanalizacija” i “Čistoća”, izgradio dva slična objekta sa ukupno 160 stanova za potrebe naših zapošljenih.

Gradonačelnik je i ovu priliku iskoristio da iskaže poštovanje i zahvalnost zapošljenima koji daju vrijedan doprinos svim uspjesima ove gradse uprave. “Kad je riječ o odnosu prema kolegama, podsjećam takođe da smo uprkos teškim uslovima u kojima smo radili tokom prethodne dvije godine našli načina da povećamo plate kolegama u privrednom društvu Pogrebne usluge, prije toga kolegama u Zelenilu, opet pokazujući koliko nam je stalo do tih ljudi“, zaključio je Vuković i svim kolegama poželio ugodan boravak u novim stanovima.

U ime dobitnika Anika Vukčević Žugić, zapošljena u gradskom preduzeću Deponija, kazala je da je ovo veliki dan za sve zapošljene u gradskim preduzećima, koji su stekli uslove da riješe ovo životno pitanje, te zahvalila Glavnom gradu na pruženoj prilici.

Podsjećamo, Glavni grad kontinuirano podržava rješavanje stambenog pitanja, vrijednih ljudi kako u gradskim preduzećima, javnim ustanovama, institucijama kulture i socijalnog staranja, tako i za za lica u stanju socijalne potrebe, za penzionere i zapošljene u državnoj upravi. Takođe, Glavni grad ove godine subvencionira i one sugrađane koji trenutno ne mogu riješiti stambeno pitanje na trajan način, odnosno podstanare.