CG Live

Vaš pogled na grad

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Ćatovića pobjegao iz Crne Gore

Intenzivno se traga za državljaninom Srbije Ljubomirom Lazićem (46) iz Zemuna, koji je teško ranjen u pucnjavi koja se dogodila u Potkrajcima kod Bijelog Polja 13. avgusta ove godine kada je ubijen Željko Pavkov (47) iz Srbobrana. On se tereti za krivična djela teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja, zbog čega je i bio iza rešetaka. Ipak, nedavno je pušten iz pritvora što je iskoristio da napusti Crnu Goru.

Sve ovo je unijelo nove kontroverze u okršaj čiji je Lazić bio akter, a u kom je ubijen Željko Pavkov (47) iz Srbobrana, bivši pripadnik JSO, koga je ubio Bjelopoljac Elvis Ćatović (32). Ćatović se tereti i za pokušaj ubistva Lazića u naselju Potkrajci kod Bijelog Polja ispred svoje porodične kuće, 13. avgusta ove godine.

Iznenadnom puštanju Lazića iz pritvora prethodili su rezultati istrage koja je pokazala da nije učestvovao u vatrenom obračunu, već da je ranjen s leđa, a ne u međusobnoj razmjeni vatre.

Inače, Vrhovni sud prihvatio je prijedlog bjelopoljskog Višeg državnog tužilaštva i produžio pritvor Ćatoviću za tri mjeseca. Odluka suda temelji se na još nezavršenoj istrazi, odnosno osnovu sumnje da je Ćatović izvršio teško ubistvo u pokušaju, za koje je počiniocu zaprećeno kaznom od najmanje deset godina zatvora

Izvor:Novosti.rs