CG Live

Vaš pogled na grad

PAKETI ZA STO PEDESET NAJUGROŽENIJIH PORODICA U BIJELOM POLJU

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje dobila je vrijednu humanitarnu pomoć u vidu 150 humanitarnih paketa hrane i higijene za sugrađane u stanju socijalne potrebe, posredstvom Crvenog krsta Crne Gore.
“Opštinski Crveni krst u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, lokalnom samoupravom, svakodnevno se trudi da obezbijedi humanitarnu pomoć za sve sugrađane kojima je ona potrebna. Trudimo se da pomognemo što većem broju sugrađana, ali radimo po prioritetima u saradnji sa predstavnicima Mjesnih zajednica. Pomoć koja je dopremljena prvenstveno će biti iskorišćena za potrebe ugroženih sugrađana u izolaciji, starijih sugrađana koji nemaju primanja, starijim sugrađanima na ruralnom području, kao i višečlanim porodicama. Pružanjem humanitarne pomoći sugrađanima u stanju potrebe, pokušavamo da smanjimo ugroženost istih a ujedno da unaprijedimo kvalitet života ove kategorije stanovništva. Razumijemo i nezadovoljstvo pojedinih sugrađana ali moraju znati da dajemo sve od sebe kako bi pomogli što veći broj sugrađana, tako da apelujemo na njih da budu strpljivi, jer ne možemo baš do svih da dođemo brzo, već moramo praviti listu prioriteta prema stepenu ugroženosti”, saopštio je koordinator u opštinskom Crvenom krstu Mašan Živković.
Živković je podsjetio da trenutna situacija za sve nas predstavlja veliki izazov, i samo zajedno, uz poštovanje svih preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela, Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje možemo prevaziće sve nedaće koje su pred nama.