CG Live

Vaš pogled na grad

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević čestitao je predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije Dan državnosti Srbije

Čast mi je i zadovoljstvo da u u ime građana Budve i u svoje lično ime, predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i svim građanima Srbije
Čestitam Dan državnosti.

Na dan kada slavimo državnost naše bratske republike, podsjetimo se i slavnog Prvog srpskog ustanka iz 1804. godine koji je označio početak borbe za slobodu i godišnjicu proglašenja Sretenjskog ustava iz 1835. godine prvog ustava Srbije koji je bio jedan od najmodernijih, najdemokratskijih i najliberalnijih ustava svoga doba, ustava kojim je Srbija postala moderna i demokratska država.

Veoma nas raduje napredak koji je Srbija postigla od kako je na njenom čelu predsjednik Aleksandar Vučić kao i pokazana snaga i sposobnost u rešavanju pitanja od državnog i nacionalnog interesa, čime je dodatno učvrstila svoju poziciju na regionalnom i širem međunarodnom planu. Siguran sam da će se tradicionalno odlični odnosi Crne Gore i Republike Srbije nastaviti i razvijati na svim poljima a na dobrobit naših naroda. Na to nas obavezuje naša zajednička prošlost, sadašnjost i budućnost, naša iskonska povezanost sa našom braćom sa kojom dijelimo i baštinimo iste tekovine, zajedničke prošlosti, kulturnog i duhovnog nasljeđa, iz čega je izvirala naša bratska ljubav, uzajamna podrška i poštovanje.

Grad i građani Budve vas čekaju otvorenog srca i raširenih ruku – zaključuje se u čestitki Marka Carevića predsjednika Opštine Budva.