CG Live

Vaš pogled na grad

SREDNJA EKONOMSKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA I OPŠTINA BAR “ZNANJEM PROTIV NARKOMANIJE I BOLESTI ZAVISNOSTI”

Na Trgu Vladimira i Kosare održana jedna od aktivnosti u okviru projekta “Znanjem protiv narkomanije i ostalih bolesti zavisnosti”, koji sprovodi Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola uz finansijsku podršku Opštine Bar.

Aktivnost je bila humanitarnog karaktera, pa su učenici, uz profesore i predstavnike Sekretarijata za kulturu, sport i mlade, po simboličnim cijenama prodavali rukotvorine članova Kluba kreativnih škola, a prikupljeni novac doniraće se osobama koje imaju problema sa bolestima zavisnosti.

Kako je dječak Džolić, koji je nedavno ostao bez oba roditelja, učenik ove škole, poručeno je da će dio prikupljenih sredstava, u skladu sa potrebama, biti doniran i ovoj porodici.

Projekat je usmjeren ka prevenciji bolesti zavisnosti, sticanje znanja i informacija, kroz podizanje svijesti mladih o štetnim efektima psihoaktivnih supstanci. Tako će, u narednom periodu biti organizovano niz edukativnih i interaktivnih radionica o ovom problemu među mladima, a biće i prikazan film i izveden perfomans učenika SEUŠ-a.