CG Live

Vaš pogled na grad

SREDNJOŠKOLKA IZ BIJELOG POLJA ANA DAMJANOVIĆ IMPLEMENTIRA U CRNOJ GORI KAMPANJU “TVOJ GLAS JE BITAN”

U Crnoj Gori započela je kampanja “Tvoj glas je bitan”, koja podrazumijeva reakciju mladih na rezultate izlaznosti izbora iz 2018. godine, gdje je na izbore izašlo tek nešto više od 60% građana sa pravom glasa. Mladi smatraju da njima treba više od prosjeka, pa po uzoru na susjednu Bosnu i Hercegovinu, pokreću ovu kampanju.
Kampanja je započeta prije nedjelju dana, a glavni tim broji već preko 40 članova, iz skoro svih gradova Crne Gore. Podršku preko društvenih mreža dalo je više stotina ljudi, a video predstavljanja na društvenoj mreži Instagram broji skoro 2000 pregleda za samo dva dana.
Cijela ideja je potekla iz Bosne i Hercegovine, od studenta Nermina Topovčića, a zahvaljujući srednjoškolki iz Bijelog Polja, Ani Damjanović, implementira se i u Crnoj Gori.
Cilj ove kampanje je da se ukaže na moć koju naše pravo glasa nosi, da se popularizuje politka među mladima i poveća politička pismenost. Kroz pozitivnu retoriku, bez kritikovanja vlasti i naklona bilo kojoj političkoj grupi, ova grupa mladih ljudi šalje jasnu poruku – Tvoj glas je bitan!