CG Live

Vaš pogled na grad

Suđenje Memiću za ubistvo policajca:Svjedok rekao da Memić nije vozio sumanuto

Prema optužnici, Memić je Kujovića udario automobilom regionalnom putu Slijepač most – Pljevlja, dok je policajac pokušavao da zaustavi vozilo radi kontrole, a zatim pobjegao pišu Vijesti.me.

Brodarevac Bahrudin Memić tvrdi da se njegov brat Enis Memić (32) 22. jula 2015. godine kroz Bijelo Polje automobilom kretao uobičajenom, a ne “sumanutom brzinom”.

On je to kazao juče u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim njegov brat odgovara zbog smrti policajca Irfana Kujovića.

Prema optužnici, Memić je Kujovića udario automobilom regionalnom putu Slijepač most – Pljevlja, dok je policajac pokušavao da zaustavi vozilo radi kontrole, a zatim pobjegao.

Svjedok je juče tvrdio i da se tog dana iz Podgorice u Brodarevo vratio sa bratom Enisom, “golfom 3”, preko graničnih prelaza Dobrakovo i Gostun, i da se nisu razdvajali.

Prema optužnici njih dvojica se po povratku iz Podgorice, u nekom trenutku razdvajaju, Bahrudin nastavlja put preko graničnog prelaza Dobrakovo, a optuženi vozilom “golf 2”, preko regioanalnog puta Slijepač most – Pljevlja, gdje je i udario policajca Kujovića.

Svjedočeći, Memić je juče ispričao da je Enis granične punktove u Dobrakovu i Gostunu, u oba pravca prelazio pješice, jer mu je zbog istražnog postupka u Užicu zabranjeno napuštanje Srbije.

“Potom je preuzimao mjesto vozača. U Bijelom Polju, do Podgorice nam se pridružio naš sugrađanin Redžep Sinančević, kojeg smo ostavili u jednom restoranu u Podgorici. Ja i brat smo se zajedno vratili u Brodarevo, odakle je moj brat sjutradan otišao poslom za Priboj, pa za Sarajevo”, ispričao je Bahrudin.

On je tvrdio da su u Podgoricu išli “zbog nekog bratovog dužnika”.

U sudnici je pričao i da su se u povratku, prolazeći kroz naselje Pruška u Bijelom Polju, sreli sa zetom Adnanom Zekovićem, ali da zbog gužve nisu sačekali da pozdrave sestru Enisu, koja je bila u obližnjoj radnji.

On je negirao navode ljekara hitne pomoći dr Nikole Delevića, koji je ranije ispričao da je sa kolegama primijetio vozilo rumskih registarskih oznaka da prolazi “sumanutom brzinom”. Prema optužnici, Memić je 22. jula 2015. oko 19.45, na regionalnom putu Slijepač most – Pavino Polje, upravljajući neregistrovanim vozilom “golf 2”, usmrtio saobraćajnog policajca Kujovića, koji je pokušao da ga zaustavi.

Izvor:vijesti