CG Live

Vaš pogled na grad

TRI VOLONTERKE BJELOPOLJSKOG CRVENOG KRSTA USPJEŠNO PROŠLE OBUKU ZA OMLADINSKE LIDERE

U Domu solidarnosti Crvenog krsta u Sutomoru, održana je trodnevna obuka za omladinske lidere.

Obuku je pohadjo sedamnaest mladih iz: Bara, Andrijevice, Mojkovca, Pljevalja, Nikšića, Cetinja, Bijelog Polja i Herceg Novog.

“Tokom obuke za omladinske lidere, volonteri su usvajali novo znanje i vještine iz oblasti: komunikacije, nenasilnog rješavanja konflikata, organizovanja i vodjenja prezentacija i radionica, ali i tehnikama koje mogu biti od pomoći za prevazilaženje straha od javnog nastupa. Pored navedenog, volonteri su detaljno upoznati sa pojedinačnim aktivnostima Crvenog krsta, kako bi svoje znanje, uz stečene vještine tokom obuke, mogli da prenesu svojim vršnjacima i tako ih motivišu da se priključe organizaciji.
Sedamnaest mladih vježbalo je i prezentovanje aktivnosti Crvenog krsta, prilagodjeno različitim ciljnim grupama. Nakon završene obuke, volonteri će imati zadatak da u narednom periodu motivišu što veći broj svojih vršnjaka da se bave humanitarnim radom”, kazali su iz CKBP.

Obuka je organizovana u sklopu projekta “Unapređenje volonterizma u Crnoj Gori”, koji finansira Fondacija Carice Šoken, a bjelopoljsku organizaciju Crvenog krsta predstavljale su tri volonterke.