CG Live

Vaš pogled na grad

Održan sastanak direktora Uprave policije i generalnog direktora za javnu bezbjednost Saveznog MUP-a Republike Austrije

U Baru krivično procesuirana dva maloljetnika zbog nanošenja lakih tjelesnih povreda

Službenici Uprave policije su 21. februara oko 10.25 časova obaviješteni od strane hitne medicinske pomoći u Baru da je na ukazivanje ljekarske pomoći dovedeno maloljetno lice Đ.R. (14), učenik Osnovne škole Blažo Jokov Orlandić.

Ovom licu su konstatovane lake tjelesne povrede u predjelu šake u vidu posjekotine na dva prsta.

Policija je preduzela sve aktivnosti iz svoje nadležnosti, te došla do sumnje da su oštećenom maloljetniku, prilikom fizičkog sukoba više lica, povrede nanijeli maloljetni O.K. (14) iz Nikšića, nastanjen u Baru i maloljetni A.Č. (14) iz Podgorice, nastanjen u Baru.

Sumnja se da je ispred pomenute osnovne škole O.K. oštrim predmetom nanio povrede Đ.R. u predjelu desne šake, koje su konstatovane od strane ljekara kao lake tjelesne povrede, dok je, kako se sumnja A.Č. oštećenom nanio povrede u predjelu glave, drvenim predmetom.

Sa događajem je upoznat državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji se nakon uvida u spise predmeta izjasnio da se protiv maloljetnog O.K. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda na štetu Đ.R. i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu Đ.R., M.B. i D.B. iz Bara.

Naloženo je takođe da se protiv A.Č. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda na štetu Đ.R.

Osim toga, policija je u odnosu na ovaj događaj, nadležnom sudu za prekršaje podnijela prekršajne prijave protiv M.B. (14) i D.B (44) zbog prekršaja iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru.